/ricerca/ansaen/search.shtml?any=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Mediterranean diet not as healthy

Mediterranean diet not as healthy

More meat, processed foods, saturated fats, sugar,

Rome, 12 August 2016, 17:04

Redazione ANSA

ANSACheck

The Mediterranean diet is no longer as healthy as it was 70 years ago, a new Italian study has shown.
    The contemporary version has been contaminated with meat, processed foods, saturated fats, and sugar, according to the study that involved 52 women aged over 80 and who are in good health, self-sufficient, and in full possession of their cognitive powers, and 52 women and men aged 50-60.
    Researchers found that on a daily basis, contemporary Mediterranean eaters consume 49.6 grams of animal protein against 28.3 grams in the traditional diet, 37.8 grams of animal fat against 20.1 grams, 25 grams of saturated fats against 15.8 grams, and 305 milligrams of cholesterol against 258.5 milligrams in the diet of yesteryear.
    The authors of the article published on Clinical Nutrition ESPEN - an official publication of the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) - called for a return to tradition and natural, unprocessed foods that are more nutritious and less expensive.
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.