/ricerca/ansaen/search.shtml?any=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Italian cuisine in world value up 11% to 228bn

Italian cuisine in world value up 11% to 228bn

No 1 for trad eateries says Deloitte,UNESCO bid crucial says min

ROME, 11 October 2023, 18:00

Redazione ANSA

ANSACheck

- ALL RIGHTS RESERVED

-     ALL RIGHTS RESERVED
- ALL RIGHTS RESERVED

The value of Italian cuisine around the world has risen 11% in the last year to 228 billion euros, Deloitte said Wednesday in the 2023 edition of its Foodservice Market Monitor report.
    The global worth of Italian cookery and dining has thus returned to pre-pandemic levels, with it notching up 236 billion in 2019, the report said.
    It is top in the world in terms of penetration of traditional restaurants, with a score of 19%.
    "The data confirm the fundamental role that Italian cuisine plays on the world culinary scene," said Farm and Food Sovereignty Minister Francesco Lollobrigida, "demonstrating that the Italian gastronomy sector is in constant evolution and remains a resource of great value for our economy." He stressed that "the next step must be the inscription of Italian cuisine as part of UNESCO's intangible heritage, a crucial step on which we are focusing a lot of energy in order to boost the Italian brand in the world".
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.