/ricerca/ansaen/search.shtml?any=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Great success of the Italian Cuisine Week in Rosario

Great success of the Italian Cuisine Week in Rosario

Consul Bocchi, 'extraordinary community participation'

21 November 2024, 23:22

ANSA English Desk

ANSACheck
- ALL RIGHTS RESERVED

- ALL RIGHTS RESERVED

The Consul of Italy in Rosario, Marco Bocchi, has drawn up a "positive" balance of the initiatives organised as part of the Italian Cooking Week (Scim) in Argentina, thanks to the "extraordinary participation of the local community" of Italian descendants.
    "Thanks to the initiatives organised by the Consulate and the involvement of numerous gastronomic establishments, the rich programme was able to enhance the richness of the Italian culinary tradition, while promoting intercultural dialogue and innovation," Consul Bocchi said in a note.
    Among the initiatives organised to celebrate the 9th edition of the Scim, the event 'Gastronomy and Tradition: the Cuisine of the Roots', held on 15 November in the garden of the Consulate, where chefs Santiago Cenitagoya and Pablo Sapene prepared a menu inspired by traditional Italian recipes, enriched by innovative elements based on local ingredients.
    As a closing event, on 20 November, the 'Cuisine and Health: the Benefits of the Mediterranean Diet' meeting was held in the Consulate's reception hall.

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.